Coronavirus en je vakantie planning

Waarom het coronavirus en je vakantie planning geen goede combinatie zijn.

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. De schrik zit er goed in nu wereldwijd tienduizenden mensen zijn besmet en vele honderden mensen zijn overleden aan dit vreselijke virus. Geen tijd om je vakantie te plannen. Toch zal de wereld na het coronavirus weer door gaan draaien ofschoon het nooit meer hetzelfde zal worden. En goed moment voor de mensheid om de balans op te maken en een andere koers te gaan varen. Want hoe het nu op deze aarde gaat, kan het niet door gaan. Te veel mensen, te veel egoïsme en te veel zaken op groei zonder duurzaamheid gericht.

Alleen duurzaamheid heeft een toekomst.

Het is overduidelijk, wil de mensheid overleven dan zal de hele levenswijze op een andere manier ingevuld moeten worden. Een duurzame vakantie of ecovakantie boeken bijvoorbeeld. Ecotoerisme heeft de toekomst.

Door meer rekening te houden met het milieu,  minder te vliegen en meer de trein te nemen bij het maken van plannen voor je vakantie. Zo is een vakantie boeken in een ecologisch vakantiehuisje beter dan in een vakantiehuis met sauna en een wandelvakantie veel beter dan een luxe cruise met bioscoop en zwembad aan boord. Maar is een vakantie planning met de huidige problemen rond het coronavirus zo ie zo wel aan de orde?? Komt de mensheid er wel helemaal bovenop en gaan niet alle reisorganisaties in 2020 failliet?

Veel reisorganisaties zullen failliet gaan.

Duidelijk is dat reisorganisaties die veel vaste lasten hebben en geen reserves failliet zullen gaan of in afgeslankte vorm verder. Om die reden is het geen goed idee om  nu een luxe rondreis of zo te boeken. Zelfs als een grote reisorganisatie is aangesloten bij de SGR of ANVR is dat niet risicoloos. Een andere belangrijke reden om nu even niet bezig te zijn met je vakantie planning is de grote factor onzekerheid. Hoe lang gaat het duren voor we het coronavirus helemaal verslagen hebben en komt er dan geen nieuw virus of ziekte om de hoek kijken die een grote impact heeft op de mensheid?  Het is niet aan te tonen, een verband tussen hoe wij als mensheid met de aarde en elkaar omgaan en massale ziektes. Dat er een verband zou kunnen zijn,is zeker niet onmogelijk. Een vakantie plannen??  Nu even niet.

Terug naar de natuur.

De reisorganisatie Natuurhuisje.nl had een vooruitziende blik. Zij verhuren alleen natuurhuisjes en eologische vakantiehuisjes. Bij sommige van die huisjes vind je een ecologische boomgaard of biologische moestuin. Veel van deze natuur vakantiehuisjes hebben zonnepanelen of een andere manier van duurzame energie voorziening. Afval wordt verantwoord gescheiden en de vakantiehuisjes worden vaak schoongemaakt met ecologische reinigingsmiddelen. Compleet duurzaam dus. Omdat deze huisjes ook nog eens midden in de natuur liggen, kan je hier echt vakantie vieren en helemaal tot rust komen. Dit is een voorbeeld hoe het ook kan. Als het coronavirus onder controle is, is het wellicht een idee om een eco vakantie te boeken bij Natuurhuisje. Boek bijvoorbeeld een natuurhuisje in de Ardennen en ontdek hoe helend moeder natuur is. De natuur is onze beste vriend. In goede en in slechte tijden.