Watersportvakantie Friesland

Alles voor je watersportvakantie Friesland.

Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland. De Friese Meren zijn wereldberoemd en menig watersporter weet de weg naar Friesland te vinden. Daarbij komt dat je in Friesland rust vindt én een vakantiehuis met aanlegsteiger zult vinden. Nergens anders dan in deze provincie die bekend staat om de Elfstedentocht vind je zoveel watersportmogelijkheden. Je kunt hier een vakantiehuis met aanlegsteiger in Friesland huren. Voor een watersportvakantie Friesland met eigen sloep, boot of zeilboot.

Luxe watervilla op vakantiepark Friesland huren?

Friesland staat bekend om zijn luxe watervilla vakantieparken. Deze vakantieparken hebben bijna allemaal een eigen aanlegsteiger en soms een boothelling. Daarnaast zijn er luxe watervilla parken met eigen jachthaven in Friesland en kan je op deze parken ook veel een boot of sloep huren. Let op, voor de meeste motorboten heb je een vaarbewijs nodig. Een elektrische sloep kan je ook zonder vaarbewijs huren. Wel moet je minimaal 18 jaar oud zijn en de regels op en rond het water kennen. Als je met je vrienden een weekendje Friesland boekt en je gaat een boot of sloep huren, pas dan vooral op met alcohol. Zeker de bestuurder van de boot of sloep moet zich van alcohol onthouden. Boek dus nooit een watervilla Friesland en ga dan varen met alcohol op.  Daar is strenge controle op. Met name aan het Sneekermeer vind je de mooiste villaparken aan het water.

Waar in Nederland kan je nog meer watervilla’s huren?

Ofschoon Friesland de provincie is met de grootste meren en meeste vakantieparken met jachthaven, kan je ook elders in Nederland een watersportvakantie boeken. Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland en Flevoland hebben ook vakantieparken aan het water.  Voor een watersportvakantie of visvakantie in Nederland bevelen wij onder andere het Markermeer, Veluwe meer en Veerse Meer aan. Die laatste, het Veerse Meer, ligt in Zeeland, Noord-Beveland. Als je een luxe watervilla wilt huren, is een watervilla aan het Veerse Meer zeker een aanrader. Met name in de omgeving van Kamperland en Kortgene vind je luxe watervakantieparken met eigen haven en aanlegsteiger. Vind hier je vakantiehuis met aanlegsteiger Veerse Meer.

Last minute watersportvakantie boeken?

Het is mogelijk om tot één week voor vertrek nog een luxe watervilla in Nederland te huren of gebruik te maken van een aanbieding van een vakantiepark of villapark aan het water. Voor grote groepen, is het verstandig zo een watervilla minimaal 3 maanden voor je vakantie aan het water te boeken.  Een last minute watervilla voor 2, 4 of 6 personen aan één van de Friese Meren boeken, is meestal nog wel haalbaar. Een last minute watersportvakantie voor een groep van 8, 10, 12 of meer personen, is meestal niet te realiseren. Bij een watersportvakantie Friesland, kan je ook profiteren van een weekend aanbieding.