Lady Gaga heeft Italiaanse roots

Heel wat sterren hebben Italiaanse roots. Lady Gaga is er een van…

De Italiaanse roots van de in 1986 in New York geboren Lady Gaga liggen in Sicilie; haar nonno, opa, komt uit Naso, een klein stadje in het oosten van Sicilie, op een uur van Messina. Nonno e Nonna emigreerden met helemaal niets naar de Verenigde Staten; ze hebben heel wat sacrifici, opofferingen, moeten doen om een nieuw leven overzee op te bouwen, aldus de artieste.

De bisnonno, overgrootvader, van Lady Gaga kwam uit Santa Lucia del Mela. Sindaco, burgemeester, Campo wilde haar graag cittadina onoraria, ereburger maken.  Maar dan moet er eerst 1 miljoen euro voorhanden zijn als ingaggio, gage, voor de popster.

De genitori, ouders, van deze Diva del Pop hebben beiden Italiaanse roots. In 2012 openen ze een  Italiaans restaurant met de naam Joanne Trattoria. Je kunt er Ital0-Amerikaans eten (ja, dus ook spaghetti meatballs), maar of hebt uitloopt op een fortuito incontro, ontmoeting, met hun beroemde dochter, is een kwestie van geluk…

Italiaanse familie

“Italia, io sonola tua famiglia,” zo opent ze het concert van de Joanne World Tour op 18 januari 2018 in Milano. Daar onmoetten haar ouders voor de eerste keer hun parenti italiani, Italiaanse familieleden, backstage. Gaga was onder de indruk dat ze helemaal naar Milano waren gekomen om haar te ontmoeten en droeg bij die gelegenheid het lied The Edge of Glory op aan de cugini appena conosciuti, net ontmoette neven en nichten. Ze wijdt een heel verhaal aan haar origini italiane, Italiaanse afkomst, tijdens het concert in Milano voordat ze besluit met “Il mio nome è Stefani Joanne Angelina Germanotta, zegt de italoamericana Gaga tijdens het concert.

Lady Gaga in Milaan