Tips voor stedentrips in Italie

Lecce in Puglia © Claudia Zanin

Stedentrips in Italië zijn mateloos populair. Een niet alleen Rome, Florence of Napels worden bezocht.

Lijstjes…. Wie is er niet dol op. We kregen op de redactie een lijstje binnen waarvan we in eerste instantie dachten “wat moeten we ermee”. De hoofdboodschap was dat er veel werd geboekt voor de herfstvakantie. Onderliggende boodschap was ongetwijfeld: opschieten, straks zijn er geen goedkope vliegtickets meer.

De afgelopen prachtige zomer hebben heel wat mensen een vakantie in eigen land doorgebracht. Velen boekten hun goedkope citytrip via Sunweb , Kras Reizen of Tui. Wellicht dat daarom nu volop wordt geboekt voor de herfstvakantie. Voor regio Zuid begint deze eerder, de regio’s Midden en Noord volgen een week later.

In de Top 5 Europese bestemmingen die Vliegtickets.nl ons stuurde staan Barcelona Málaga, Lissabon, Alicante en Londen. Niet één Italiaanse bestemming! Is dat even mooi! Is het er wellicht rustig(er) ? Behoren stedentrips in Italië dan niet tot de top 10? Zie je jezelf al zitten, lekker een aperitivo op het terras, genietend van een lekkere herfstzonnetje? Daarna heerlijk verse pasta eten voor een prikkie en de volgende dag lekker door de stad struinen en shoppen.

Traditionele top 5 stedentrips in Italie

Om voor Italie een top 5 te maken is lastig; er zijn zoveel mooie steden. Je kunt kiezen voor de meest voor de hand liggende steden zoals:

 1. Rome
 2. Turijn
 3. Napels
 4. Florence
 5. Milaan
 6. Deze goedkope citytrips

Lecce in Puglia © Claudia Zanin

Top 5 alternatieven voor stedentrip in  Italie

Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een stedentrip te doen in minder bekende steden. Er wordt ook lowcost op gevlogen e meritano una visita, zijn een bezoek meer dan waard omdat ze verrassend leuk en anders zijn. Het is er ongetwijfeld minder druk en ook goedkoper…Daarnaast kun je kijken of er binnen last minute vakanties goedkope stedentrips Italië zijn.

 1. Palermo – boek er bijvooreeld de drie uur durende anti-maffia wandeling of een fietsrondleiding door de oude binnenstad.
 2. Lecce – boek er bijvoorbeeld een kookles met diner of een Negroamaro wijntour
 3. Bologna – boek de drie uur durende secret food tour
 4. Sorrento – boek een boottocht langs de Amalfitaanse kust
 5. Alghero – boek een scooter om te touren

Boekingstips

 • Bekijk en vergelijk het Trivago hotelaanbod
 • Boek een last minute stedentrip all inclusive
 • Vergelijk het aanbod van alle grote websites
 • Stedentrips in Italie van Vrij Uit
 • Of kies voor een verblijf in een vakantiehuis bij of appartement in een stad
 • Bekijk en vergelijk het aanbod aan vliegtickets naar Italie
 • Kijk welke stedentrips in Italië als last minute worden aangeboden

Meer informatie voor je stedentrip in Italie

Klik op de gewenste stad en je leest meer informatie over de stad naar wens! Of selecteer de stad in de alfabetische lijst.